Аграріям Запоріжчини бракує 600 млн грн на посівну

23 лютого 2016 45 0
Для проведення комплексу весняно-польових робіт Запоріжчини аграріям необхідно 5 млрд грн
news.vinnica.uaДля проведення комплексу весняно-польових робіт Запоріжчини аграріям необхідно 5 млрд грн

На більшій частині території Запорізької області на посівах озимих культур відновилася вегетація зі зміною у фазовому розвитку рослин, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За його словами, з 563 тис. га озимих культур, посіяних на зерно, сходи зійшли на 514 тис. га або 91%. Проте більшість озимих зернових на цей час перебувають у слабкому і розрідженому стані.

«Насіннєвим матеріалом ярих зернових і зернобобових культур область забезпечена на 137% від потреби, з яких кондиційним насінням високих репродукцій — на 136%», — зазначив посадовець.

Також додав, що для проведення комплексу весняно-польових робіт аграріям необхідно 4,7 млрд грн. Нині дефіцит коштів становить 600 млн грн і буде заповнений за рахунок банківських кредитів.

«Уже відремонтовано 97% тракторів і сільськогосподарських машин. Закуплено 60% від необхідного дизпалива та бензину. Накопичено 25,6 тис. т мінеральних добрив у діючій речовині або 66% від потреби. Проти мишоподібних гризунів проведено захисні заходи на площі 31,2 тис. га озимих культур. Також розпочато їх підживлення», — заявив він.

Виконано за допомогою Disqus