До умов транзиту продукції тваринництва через ЄС внесено зміни

20 квітня 2022 33 0
До умов транзиту продукції тваринництва через ЄС внесено зміни

На сьогодні переміщення експортних вантажів з українських потужностей в режимі транзиту здійснюється автомобільним та залізничним сполученням через визначені пункти пропуску. Про це повідомили у пресслужбі Мінагрополітики.

Як зазначається, до транзиту по території країн-членів ЄС допускаються вантажі з продуктами, які походять з країн або їх окремих територій, з яких дозволяється ввезення до ЄС продуктів, та сертифікатом для ввезення продуктів в ЄС (форми відповідних офіційних сертифікатів затверджені Регламентом (ЄС) №2020/2235). 

«Разом з тим, звертаємо увагу, що законодавство ЄС, а саме Регламент (ЄС) №2019/2124 встановлює порядок здійснення контролю транзиту продуктів з однієї третьої країни в іншу третю країну, що здійснюється через територію країни-члена ЄС. При цьому, вантажі з продуктами тваринного походження мають відповідати вимогам щодо здоров’я тварин, які сертифікуються у відповідних формах на транзит», — повідомили у відомстві. 

Таким чином, транзит продуктів тваринного походження до третіх країн (за межі ЄС) можливий для категорій товарів, які авторизовані на експорт до ЄС як зі схвалених, так і неавторизованих потужностей за умови дотримання вимог щодо здоров’я відповідних форм сертифікатів.

Читайте також: Україна зняла заборону на експорт ВРХ

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою