Сільгосптехніку John Deere рашисти викрали для кадирова

21 квітня 2022 212 0
Сільгосптехніку John Deere рашисти викрали для кадирова

Викрадена у Мелітополі сільгосптехніка John Deere «спливла» на агрофірмі, пов'язаній з главою Чечні рамзаном кадировим. Про це написала редакторка Центру журналістських розслідувань Валентина Самар у матеріалі для Дзеркала тижня.

Нагадаємо, один із найгучніших мародерських злочинів стався у Мелітополі — з виставкового майданчика компанії «Агротек-Інвест», офіційного дилера виробника сільгосптехніки компанії John Deere (США) в Україні, кадировці викрали три нові комбайни, трактор, три сівалки загальною вартістю €1,5 млн, а також 20 т фірмових мастил.

«Компанії вдалося вирахувати, куди росіяни вивезли вкрадену техніку. Завдяки встановленим на техніці системам, фахівці встановили, що наразі техніка знаходиться у Чечні, в селищі Закан-Юрт неподалік Грозного. Судячи з адреси, що засвітилася завдяки встановленим маячкам, комбайни і трактор пригнали на територію вже ліквідованого «госхоза «Закан-Юрт», спеціалізація якого — вирощування зернових», — йдеться у матеріалі.

Як зазначається, селище Закан-Юрт входить до Ачхой-Мартанівського району і відоме тим, що це рідне село глави уряду Чечні Мусліма Хучієва та його брата Тамєрлана Хучієва, який очолює адміністрацію району. Останній відомий також тим, що 11 років був виконавчим директором «фонду Ахмата Кадирова» (організація імені батька рамзана кадирова).

Про «фонд» кадирова-старшого тепер знають люди в Мелітополі, оскільки саме від нього жителям окупованих населених пунктів росіяни розвозять «гуманітарку» фурами, що обліплені портретами ахмата кадирова.

Читайте також: Майже 200 тисяч га українських земель перебувають в оренді та власності ворога

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus