Експортні ціни на українську пшеницю ростуть

2 травня 2022 686 0
Експортні ціни на українську пшеницю ростуть
Kurkul.com

Минулого тижня індикативні експортні ціни на українську пшеницю дещо зросли після більш ніж місячного періоду збереження знижувальної динаміки. Про це пише «АПК-Інформ».

«Перш за все, ця ситуація обумовлена напруженим світовим балансом і побоюваннями щодо суттєвого скорочення поставок вказаної зернової в умовах російсько-української війни і негативного впливу на майбутній урожай несприятливої погоди в США, ЄС, Австралії, Пакистані та Індії», — йдеться у повідомленні.

Так, індикативні ціни пропозиції на пшеницю з протеїном 12,5%, 11,5% та фураж з постачанням в травні за підсумками тижня зросли на $5-10/т, повернувшись до діапазонів  $370-395, $365-390 та $335-355/т FOB відповідно.

«В той самий час форвардні ціни на пшеницю залишилися незмінними під тиском низького попиту імпортерів, інформації про переважно добрий, місцями — відмінний стан озимини, активне просування ярої сівби в Україні та прогнози експертів щодо достатньо великого врожаю зернової в Росії. Так, пропозиції пшениці з протеїном 12,5% і 11,5% врожаю-2022 з постачанням у липні-серпні надходили за цінами $300-320 і $295-315/т FOB», — повідомили аналітики.

Водночас ф'ючерси на пшеницю в Чикаго падають четверту сесію поспіль. Сьогодні вони знизились до тритижневого мінімуму, оскільки зливи в ключових районах рівнин США дали дуже необхідний стимул для врожаю.

Читайте також: Через війну в українських портах заблоковано майже 4,5 млн т зерна — ООН

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus