Фермер незаконно заволодів землею вартістю 18 млн грн

24 лютого 2016 68 0
Фермер незаконно отримав 810 га земель
site.emrprojectsummaries.orgФермер незаконно отримав 810 га земель

Жителю м. Києва, з порушенням процедури набуття права оренди на земельні ділянки із метою ведення фермерського господарства, затверджено проекти землеустрою та передано в оренду понад 810 га земель на території Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району (Хмельницька область), пише прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зазначені земельні ділянки вартістю більше 17,7 млн грн надано без належного обґрунтування фермером необхідності отримання таких великих площ. Окрім цього, спірні землі надано в оренду не єдиним масивом, як того вимагає закон, а вони розташовані на відстані до 150 км одна від одної.

«Суд першої інстанції безпідставно відмовив прокуратурі у задоволенні зазначеного позову. Відстояти інтереси громади прокуратурі області вдалось в апеляційному суді», — сказано у повідомленні.

Таким чином, завдяки прокурорському втручанню більше 810 га земель підлягають поверненню до державної власності, що дасть можливість для реального задоволення особистих потреб жителів Кам’янець-Подільського району в отриманні земельних ділянок.

Виконано за допомогою Disqus