Фермери Херсонщини продають овочі майже задарма

9 травня 2022 128 0
Фермери Херсонщини продають овочі майже задарма
Kurkul.com

На тимчасово окупованій Херсонщині фермери змушені продавати овочі майже задарма. Про це пише kherson-news.net.

Як зазначається, Херсонщина, яка постачала ранні овочі та зелень практично у всі області України, після окупації російськими військами опинилась у складній ситуації. Фермери не можуть вивезти продукцію за межі регіону, оскільки російські військові остаточно заблокували виїзд із окупованої території.

«Реалізувати вирощену продукцію вдається у дуже невеликих кількостях та за найнижчими цінами. Яскравою ілюстрацією економічних проблем херсонських фермерів став гуртовий ринок у Великих Копанях. Свій товар сільгоспвиробники реалізую буквально за копійки», — йдеться у повідомленні.

Зокрема:

  • молода білокачанна капуста, пекінська капуста, редис коштують 5-8 грн/кг;
  • огірки — 20 грн/кг;
  • молода картопля — 45 грн/кг;
  • ранні полуниці — 100 грн/кг.

Читати за темою: Чернігівеліткартопля безкоштовно надасть насіння картоплі усім бажаючим

Водночас, за моніторингом Kurkul.com та даними Мінфіну, у роздрібних мережах молода білокачанна капуста коштує 35,9 грн/кг; огірки — від 70 грн/кг.

Водночас полуниця другий тиждень поспіль дешевшає, якщо раніше її можна було придбати за 200 грн/кг, то наразі вартість знаходиться в межах 100-130 грн/кг.

На гуртовому ринку «Шувар» у Львові рання капуста коштує в середньому 22,5 грн/кг, огірки — 55 грн/кг, редиска — 35 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus