Фермери зможуть самостійно встановлювати тариф на зрошення

11 травня 2022 50 0
Фермери зможуть самостійно встановлювати тариф на зрошення
Kurkul.com

Відтепер фермери можуть брати участь у визначені розміри плати за доставку води для зрошення. Раніше на цей тариф могли впливати лише державні установи та організації, які утримують меліоративні об’єкти.

Така можливість стала реальною завдяки підписаному 6 травня президентом Володимиром Зеленським закону «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

Як зазначається, закон визначає правовий статус організацій водокористувачів, порядок їх створення, діяльності та припинення, порядок та умови набуття ними прав на об’єкти інженерної інфраструктури міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем, особливості експлуатації меліоративних мереж організацій водокористувачів, права та обов’язки членів організацій водокористувачів.

Головні завдання, на вирішення яких спрямований цей Закон:

  • створення правової бази для створення та діяльності організацій водокористувачів, як окремої організаційно-правової форми об'єднання аграріїв, що використовують воду для меліорації (далі — ОВК);
  • передача ОВК функцій управління частиною об'єктів меліоративної інфраструктури (інфраструктурою нижчого рівня);
  • створення правових механізмів для внесення інвестицій в існуючу меліоративну інфраструктуру та будівництва нової меліоративної інфраструктури (як в рамках ОВК, та і не в рамках ОВК).

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus