Найімовірніше викрадене в Україні зерно планують вивезти до Сирії — розвідка

11 травня 2022 69 0
Найімовірніше викрадене в Україні зерно планують вивезти до Сирії — розвідка
Kurkul.com

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявляють, що викрадене з України зерно вже в Середземному морі. Найбільш вірогідна країна призначення вантажу — Сирія. Про це повідомляє ГУР МО України у Telegram.

«Продовжується вивезення окупантами викраденого в Україні продовольства на територію рф та окупованого Криму», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Пологах Запорізької області зерно та насіння соняшника, які знаходяться в сховищах, готують до транспортування у рф. Окрім зерна окупанти вивозять в Крим великі об’єми викрадених в Україні овочів – буряк, картопля, капуста.

«В селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози відправляються до російського кордону», — розповіли в ГУР МО.

Також, згідно з інформацією, 1500 т зернових вивезено зерновозами (Кримзернотранс) з Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму.

«Наразі відомо, що значна частина викрадених з України зернових перебуває на суховантажних суднах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найбільш вірогідна країна призначення вантажу — Сирія. Звідти контрабандою зерно може постачатись до інших країн Близького Сходу», — додали в розвідці.

Читайте також: Агресор викрав в України зерна на понад $100 млн

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus