Оприлюднено ціни на живець свиней

13 травня 2022 126 0
Оприлюднено ціни на живець свиней
Depositphotos

Другий тиждень травня характеризується відносною стійкістю котирувань на ринку свинини, не зважаючи на послаблення торговельної активності після великодніх свят. Про це повідомили в Асоціації «Свинарі України».

Хоча на торгах минулого тижня окремі оператори скорегували ціни на 0,5-1 грн/кг у бік пониження, більшість товарних партій реалізували за цінами діапазонів попереднього тижня. При цьому, за свідченнями виробників свинини, такої корекції переважно зазнали максимальні ціни.

«Як і тижнем раніше, у східних регіонах товарних свиней забійних кондицій переважно закуповували по 48-50 грн/кг, у центральних — по 49-50 грн/кг, у південних — по 51-52 грн/кг. Лише на заході країни спостерігалося деяке зниження — до 49-51 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

Отже, міжрегіональна розбіжність цін стала менш помітною, а середня ціна практично зрівнялася з середньозваженою на ринку — 49,3 грн/кг.

Читайте також: Україна відновила експорт свинини та яловичини

«Підтримкою закупівельних цін наразі залишається обмежена після свят пропозиція свинини (нижча середня забійна маса тварин, менші партії до реалізації щонайменше у п’ятої частини виробників) та стабільно висока заготівельна активність, зокрема у регіонах з вищою концентрацією населення», — повідомили в АСУ.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою