США може забрати частину експортного ринку в української пшениці

19 травня 2022 312 0
США може забрати частину експортного ринку в української пшениці
Kurkul.com

США зможе наростити експорт пшениці в агросезоні 2022 р. Оскільки українські порти заблоковані, то американські трейдери зможуть забрати частину експортного ринку України. Про це розповів представник Американської асоціації пшениці Ян Флаг під час Trend&Hedge Club.

Детальніше читайте у матеріалі «Індія vs США — хто виграє битву за експорт пшениці?» на Kurkul.com.

За словами експерта, головним торгівельним партнером США на ринку пшениці стане Мексика, а також це будуть: Філіппіни, Японія, Нігерія. Очікується, що 10% пшениці експортують на Близький Схід і в Північну Африку. 

«Нам туди було завжди дорого експортувати. Тому ці покупці перейшли на регіон Чорного моря. Через війну в Україні експорт з цього регіону неможливий. Тому США зможуть компенсувати частково нестачу зерна в цьому регіоні, оскільки врожаїв високих не очікується. Щодо запасів на кінець періоду, то цифра буде 17 млн т», — вважає експерт.

Він додав, що попит цього року на пшеницю буде високий. Ціни залежатимуть від того, що відбуватиметься на ринках країн Чорного моря та Індії. 

«Я не думаю, що ми зможемо експортувати багато. З тих, хто ніколи не купував американську пшеницю — можливо це стане Ірак. Щодо Китаю, то стосунки з ним не дуже змінились. Для нас це привабливий ринок. Можливо у них потенційно буде менший врожай і вони зможуть імпортувати більше», — підсумував Ян Флаг.

Читайте також: Індія очікує зібрати 88 млн т пшениці нового врожаю

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus