Аграрії продовжують залучати пільгові кредити на посівну

25 травня 2022 51 0
 Аграрії продовжують залучати пільгові кредити на посівну
Kurkul.com

Одна з найбільших зерноторгових компаній України ГК «Прометей» повідомила про підписання кредитної угоди про фінансування на суму 60 млн грн для проведення посівної кампанії у 2022 р. та поповнення оборотних коштів. 

Фінансова підтримка виробничих компаній була здійснена у рамках пільгової програми кредитування для підприємств малого та середнього бізнесу.

«За програмою фінансування сільськогосподарських підприємств першим із нами спрацював наш давній фінансовий партнер, який надав 60 млн грн двом нашим агропідприємствам. Ставка кредитування склала 0% на 6 місяців, та 5% у гривні до 12 місяців. Відповідний ліміт, у тому числі дозволить виробничим компаніям, які постраждали від нападу окупантів, провести та успішно завершити цього року посівну кампанію», — йдеться у повідомленні.

Як зазначила керівник сектору корпоративних фінансів ГК «Прометей» Ірина Івченко, підтримка держави зараз дуже потрібна сільгоспвиробникам для проведення посівної в екстремально складний для країни час.

У компанії також додали, що наразі Групою паралельно ведуться переговори щодо залучення фінансування під гарантії держави із низкою фінансових партнерів. Крім цього, у різних фінансових установах йде обговорення ліміту з лізингу автомобільного транспорту (тягачі MAN та Volvo з причепами Welton, Schmitz).

Читайте також: Прометей розширює потужності зі зберігання зерна

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus