На Черкащині завершили посівну

31 травня 2022 547 0
На Черкащині завершили посівну
Kurkul.com

Посівну кампанію в Черкаській області завершили: засіяли ті ж площі полів, що і торік — 1,2 млн га. Про це розповіла керівниця відділу агропромислового виробництва Черкащини Валентина Сокирко, передає Суспільне.

Як зазначається, основними культурами на угіддях стали кукурудза, соняшник та пшениця.

«У нас зернових культур — 670 тис. га. У структурі посівних площ переважають кукурудза, соняшник та пшениця. Аграрії спрацювали добре, якість посівів мають бути на рівні», — зазначила Валентина Сокирко.

Читайте також: Аграрії засіяли понад 1 млн га сої

Соняшник, що посіяний у квітні на полі через погоду росте повільно, розповів один із фермерів області.

«Весна цього року з температурними коливаннями вдень тепло, а вночі було чотири градуси. Минулу ніч — п'ять градусів — тому коливання таких температур впливає відповідно на рослини. Вони повільніше зростають», — зазначив аграрій.

Він додав, що у господарстві зійшла кукурудза. Минулого тижня культуру обробили гербіцидом від бур’янів.

«Плануємо підживлення: будемо дивитися по дощах. Якщо будуть, то будемо додавати ще трохи азоту, плюс використовувати мікродобрива. Хоч і війна, але ми до війни почали робити. Зробили на одному підприємстві установку для виготовлення мікродобрив», — пояснив сільгоспвиробник.

Обробляють угіддя цьогоріч за гроші пільгового кредиту від уряду.

«Було закуплено горючо-паливні матеріали, бензин, гербіциди, пестициди, зарплата видалася людям вчасно», — додав фермер.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus