Силосний воркшоп: посіви кукурудзи у відмінному стані

1 червня 2022 51 0
Кукурудза
Кукурудза

На експериментальних ділянках LNZ Group досліджувані сорти гібридів силосної кукурудзи UNIVERSEED знаходяться у відмінному стані. Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Леонід Чорний, повідомляє SuperAgronom.com.

З його слів, зараз кукурудза знаходиться в фазі 2 справжні листки. На відстані 1,40 — 7 рослин, тобто норма у 70 тис. на га виконана. Поле відносно чисте, тож в господарстві чекають на сходи бур’янів.

«Незважаючи на складну ситуацію в державі, ми не змінюємо своїх традицій, адже потрібно годувати народ, тому ми продовжуємо випробування. Силосний воркшоп буде представлений 6 гібридами силосної кукурудзи UNIVERSEED. У ході проєкту ми будемо показувати фенологію рослин протягом вегетації, в кінці — результати збирання врожаю, де ви зможете побачити і оцінити наші продукти», — прокоментував Леонід Чорний.

Цьогоріч дослідні ділянки були закладені в Гайсинському р-ні на Вінниччині на базі господарства ТОВ «АФ Україна-О». Станом на 24 травня гібридами UNIVERSEED засіяли більшу частину планових площ, відведених під силосну кукурудзу.

«Спершу посіяли гібрид S4210 з ФАО 420 у нормі 77 тис./га. Попередником була озима пшениця. Перед глибокою оранкою ми внесли 20 т/га гною. Рано навесні провели закриття вологи, дали карбаміду 130 кг/га. Тепер провели передпосівну культивацію. Вносили також РКД у нормі 35 кг/га. Щодо захисту, то ми запланували одну обробку страховим гербіцидом у фазі 5 листків», — прокоментували у господарстві.

Нині вже на всіх площах, відведених під силосну кукурудзу у господарстві, а це 112 га, — посіяно гібриди UNIVERSEED.

Читайте також: Експерти порадили, як захистити посіви від лободи білої

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus