За останній рік витрати на добрива зросли на 60% — фермери

4 червня 2022 108 0
За останній рік витрати на добрива зросли на 60% — фермери
Depositphotos

Фермери в Мічигані, які займаються вирощуванням кукурудзи та сої, розповіли, що їхні витрати на добрива зросли на $175 000, що надалі призведе до значного зростання вартості кінцевої продукції для споживачів. Про це пише Kurkul.com, з посиланням на westernjournal.

«Тільки за останній рік на фермі з вирощування кукурудзи та сої площею 2500 акрів витрати фермерів на добрива зросли на 175 000 доларів з 250 000 до 425 000 доларів», — розповів провідний економіст Мічиганського фермерського бюро Лорен Куман The Center Square.

Таким чином, цьогоріч фермери витрачають на добрива на 60% більше, ніж торік.

«Фермери Мічигану стикаються з найбільшим зростанням цін на добрива за останні 13 років», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ДБР заарештувало 77 тисяч т білоруських добрив

Водночас фахівці зазначають, що на зростання цін добрив впливають 4 фактори:

  • перший — війна в Україні, яка вплинула на постачання російських і білоруських добрив через санкції, запроваджені США проти воюючих держав та її європейських партнерів;
  • другий — зростання цін на газ, що мало значний вплив на виробництво азотних добрив, оскільки природний газ є вирішальним інгредієнтом у виробництві азотних добрив;
  • третій — логістичні проблеми;
  • четвертий — структура ринку добрив (монополія компаній).

За прогнозами фахівців, зростання цін на добрива призведе до того, що фермери втратять частку свого звичайного прибутку. Щоб компенсувати це, ціни на продукти можуть зрости в довгостроковій перспективі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus