На кордонах України збудують тимчасові силоси для зберігання зерна

15 червня 2022 918 0
Елеватор
Kurkul.comЕлеватор

Сполучені Штати спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховищ на українському кордоні. Про це повідомив президент США Джо Байден у вівторок 14 червня, пише Telegraph.

Джо Байден попередив, що план створення нової інфраструктури, яка допоможе доставити більше української пшениці на світові ринки, «вимагає часу».

«Я тісно співпрацюю з нашими європейськими партнерами, щоб вивести на ринок 20 млн т зерна, заблокованого в Україні, щоб допомогти знизити ціни на продовольство», — зазначив Джо Байден.

Як додав президент США, альтернативний експорт зерна ускладнюється тим фактом, що українські залізниці використовують іншу ширину колії, ніж мережі в сусідніх країнах.

«Ми збираємося побудувати силоси, тимчасові силоси, на кордонах України, у тому числі в Польщі, щоб мати можливість перевантажувати зерно (з українського транспорту — прим.ред.) у ці силоси, у транспорт в Європі, доставляти до моря і далі постачати світу», — сказав Джо Байден.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus