Україна готує додаткові потужності для зберігання нового врожаю

15 червня 2022 914 0
Україна готує додаткові потужності для зберігання нового врожаю
Kurkul.com

Україна вже готує додаткові потужності зі зберігання, аби у варіанті відсутності експорту через порти була змога зберігати й минулорічні залишки, і новий врожай, який уже за місяць активно збиратиметься. Про це розповів  перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише пресслужба Мінагрополітики.

«Зважаючи на перехідні залишки з минулого року і на прогноз врожайності цього року, може бути дефіцит в межах 10–15 млн т. Тому зараз як план Б для зберігання збіжжя в разі неможливості швидкого експорту завозяться мобільні елеваторні банки та рукави, аби мати в резерві потенційне обладнання для зберігання цих додаткових тонн», — розповів він.

Читайте також: Через нестачу зерносховищ новий врожай може залишитись на полях — УЗА

Загалом, за словами Тараса Висоцького, в Україні є тисячі елеваторних потужностей, і вони розподілені по всій території України.

Стосовно ситуації з транспортуванням зернових через морські шляхи, то, як підкреслив Тарас Висоцький, керівництво нашої держави продовжує спільно з міжнародними партнерами (ООН) працювати в цьому напрямі.

«Сама ідея важлива і потрібна, без неї ми не зможемо реалізувати увесь експортний потенціал. І, зрозуміло, що для цього потрібно мати декілька факторів: це й достатньо протикорабельної зброї, і забезпечений гарантований військовий супровід. Тому продовжується робота в цьому напрямі. Коли будуть кінцеві узгоджені Україною деталі, можемо повідомити», — зазначив він.

Читати за темою: На кордонах України збудують тимчасові силоси для зберігання зерна

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus