Польща зможе збудувати тимчасові зерносховища для українського зерна за 4 місяці

16 червня 2022 156 0
Польща зможе збудувати тимчасові зерносховища для українського зерна за 4 місяці
Kurkul.com

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив, що на будівництво тимчасових зерносховищ на кордоні з Україною для вивезення зерна піде від трьох до чотирьох місяців, повідомляє «Європейська правда».

Він зазначив, що анонсована напередодні пропозиція президента США Джо Байдена забезпечити інфраструктуру для вивезення зерна на польсько-українському кордоні є «вкрай цікавою», але для її втілення потрібно вирішити багато практичних питань.

«Йдеться про місцеперебування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато інших проблем», — зазначив польський міністр.

На думку Генрика Ковальчика, зерносховища потрібно розташувати на місці, де закінчується українська колія, щоб полегшити подальше транспортування.

Він також додав, що наразі Польща може забезпечити вивезення приблизно 1,5 млн т зерна з України на місяць, тоді як потреба становить близько 5 млн т.

«Водночас слід зазначити, що такі інвестиції можна буде завершити приблизно через три-чотири місяці», — додав Генрик Ковальчик.

Читайте також: У червні з України вивезли понад 500 тисяч т кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus