Поставки сільгосптехніки в Україну впали

17 червня 2022 193 0
Сівалка BEDNAR Omega OO 6000 L
Сівалка BEDNAR Omega OO 6000 L

Війна суттєво вплинула на сільське господарство не лише в Україні, а й по всьому світу. Всі передові компанії з початком війни були змушені змінити графіки постачань сільгосптехніки та комплектуючих. Про це повідомив бізнес директор BEDNAR FMT Ян Беднар, пише Traktorist.ua.

«Ринок України для нас впав дуже суттєво, як і в принципі для інших компаній на ринку. Стосовно ринку росії — ми вийшли з нього. Дякувати нашим іншим західним ринкам, завдяки яким ми маємо певне зростання, тому ті агрегати, які були вироблені для росії та частково для України були продані на інші ринки», — зауважив Ян Беднар.

Він додав, що має певні побоювання стосовно наступного року, тому що ринок росії компанія по суті втратила зі свого обороту, а щодо ринку України — поки що незрозуміла ситуація.

Як зазначив бізнес директор, війна в Україні також спричинила зростання цін на ріпак, зернові, кукурудзу й інші культури, що суттєво вплинуло на продажі техніки за кордоном. Тобто іноземні фермери розраховують на гарні ціни та інвестують в нову сільгосптехніку.

«Дуже несправедливим є той факт, що іноземні фермери виходить, що заробляють на цьому, а втрачають тільки українські аграрії. Не справедливим є і те, що державні банки Чехії та ЄС не дають фінансування на розвиток українського агросектору», — пояснив бізнес директор BEDNAR FMT.

Ян Беднар зауважив, що також не справедливим є й той факт, що багато виробників сільгосптехніки все ще залишаються на ринку росії та поставляють туди свою продукцію.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus