На Полтавщині виявили коноплі у соняшниковому полі

17 червня 2022 375 0
На Полтавщині виявили коноплі у соняшниковому полі

На Полтавщині поліцейські виявили стометрові ряди рослин конопель, насаджених у міжряддях соняшникового поля. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження. Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

«Для перевірки наявної інформації про ймовірне вирощування на сільськогосподарському полі заборонених рослинних культур, на місце події  прибула слідчо-оперативна група поліції. Під час огляду території, на одному із орендованих полів серед рослин соняшника поліцейські виявили насаджені рядки конопель. Загалом слідчі виявили та вилучили понад 14,5 тисяч нарковмісних рослин. Зразки вилучених конопель направлені на експертизу», — розповів Віталій Ярмолюк, начальник Миргородського райвідділу поліції ГУНП Полтавщини.

Наразі правоохоронці встановлюють власника поля та осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

За вказаним фактом слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Миргородської окружної прокуратури, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 310 (Незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. 

Читайте також: В Україні можуть легалізувати медичний канабіс 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus