Кадирівці на окупованих територіях відбирають у фермерів землі — The Wall Street Journal

21 червня 2022 3291 0
Кадирівці на окупованих територіях відбирають у фермерів землі — The Wall Street Journal

Американська газета The Wall Street Journal (WSJ) опублікувала матеріал про крадіжку росіянами українського продовольства та навіть землі.

Як зазначається у публікації, російські сили крадуть зерно та обладнання.

«За словами деяких аграріїв, зараз захоплюють і цілі ферми... Звинувачення у крадіжці землі стають все більш поширеними в окупованих російськими військами частинах України», — пише The Wall Street Journal.

Як розповів виданню фермер із с.Новомиколаївки, що поблизу Мелітополя, Валерій Стоянов, на його підприємство прийшли кадирівці і заявили, що земля тепер належить командиру їхньої частини. Окупанти в найближчі кілька днів після цього продали цінне обладнання та вивезли 2500 тонн зерна, яке зберігалося на фермі.

Сусіди розповіли Валерію Стоянову, що деяким фермерам дозволили залишити землю собі. Але в обмін на це аграріїв «зобов'язали» віддавати кадирівцям більшу частину прибутку. Проте сам Валерій Стоянов воював на Донбасі, тож потрапив до «чорних списків» окупантів.

«Вони сказали моїм робітникам не чекати на мене. Тому, що я в списку людей, яких потрібно розстріляти», — розповів фермер.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus