Стало відомо, за якими цінами закуповують ячмінь нового врожаю

24 червня 2022 32515 0
Ціни на ячмінь нового врожаю
Kurkul.comЦіни на ячмінь нового врожаю

Поточного тижня в Україні на тлі просування збиральної кампанії на Півдні країни формуються стартові ціни попиту на фуражний ячмінь нового врожаю. Про це повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ».

Так, станом на 23 червня стартові ціни попиту переробників та тваринників на ячмінь нового врожаю фіксуються в досить широкому діапазоні — 2100-4000 грн/т СРТ, в той час, як експортно орієнтовані компанії були готові закуповувати вказану зернову за цінами 4000-4800 грн/т без урахування вартості доставки.

Як зазначають аналітики, вказані ціни значно нижчі поточних цін попиту на зернову врожаю 2021 р. — 5200-6100 грн/т СРТ.

На ціноутворення впливають:

  • низький попит тваринницьких та комбікормових підприємств, які в основному продовжують працювати на залишках запасів зернової минулорічного врожаю;
  • помірний інтерес трейдерів через очікуване збільшення обсягів постачання ячменю на зовнішні ринки, насамперед дунайськими портами.

«При цьому пропозиції ячменю надходили на ринок досить активно через нестачу вільних складських приміщень у сільгоспвиробників та ризики зберігання великих обсягів зерна в умовах воєнних дій. Однак деяку підтримку цінам надають прогнози суттєвого скорочення виробництва ячменю в поточному році», — пояснили аналітики.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus