У Мелітополі окупанти скуповують українське зерно за рублі

28 червня 2022 183 0
У Мелітополі окупанти скуповують українське зерно за рублі
Kurkul.com

У Мелітопольському р-ні зернотрейдери із Криму продовжують скуповувати дуже дешево українське зерно. Оплату окупанти проводять в рублях. Повідомляє ria-m.tv.

Як розповів один із фермерів, сільгоспвиробники відмовилися проводити посівні компанії. По-перше, попереду невідомість. По-друге, гіркий досвід торгів із рашистськими скупниками свідчить, що фермер залишається у збитках.

«Привезли до Мелітополя фуру по 3,60 рублів за кг. Тонна вийшла 3 600 рублів. Приїхали додому та перерахували за курсом — вийшло 1 800 грн. І це разом із витратами на доставку. Якби у гривнях платили ще куди не йшло. Але нам вони скидають карбованці, а самі скуповують гривні», — розповів фермер.

Також видання повідомило, що у Мелітополі в офісному центрі міжнародної компанії Агротек-Інвест із середини червня оселилася російська компанія з корінням у Криму. Основним бізнесом новоявлених «господарів» є торгівля зерном, зокрема захопленим в українських фермерів.

Нагадаємо, один із найгучніших мародерських злочинів стався у Мелітополі на початку квітня — з виставкового майданчика компанії «Агротек-Інвест», офіційного дилера виробника сільгосптехніки компанії John Deere (США) в Україні, кадировці викрали сільгосптехніку.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus