Україна веде переговори з Туреччиною та ООН про гарантії експорту зерна

5 липня 2022 388 0
Україна веде переговори з Туреччиною та ООН про гарантії експорту зерна
Kurkul.com

Україна працює над можливістю відновлення експорту зернових в інші країни, зокрема, співпрацює з ООН та Туреччиною щодо питань деблокади чорноморських портів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Києві.

«Ми зараз ведемо переговори з турецькою стороною та з ООН. Наші представники, які відповідають за безпеку виходу зерна з наших портів. Але дуже важливий момент: щоб хтось гарантував безпеку кораблям тих чи інших держав, окрім Росії, якій ми не довіряємо, які приходитимуть до нас для завантаження тієї чи іншої продовольчої продукції. Саме про це зараз ведеться розмова у Туреччині», — сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що Україна восени очікує на 60 млн тонн зерна нового врожаю, тому без деблокади чорноморських портів ситуація ускладниться.

Нагадаємо, митні органи Туреччини затримали російське вантажне судно з зерном, яке Україна вважає викраденим. 

Водночас Велика Британія повідомила, що виділить 1,5 млн фунтів стерлінгів на розробку системи, яка визначає, чи було зерно, яке рф продає на світовому ринку, незаконно вивезене з України

Більше економічних новин шукайте на нашому сайті.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus