Хімічну імперію Фірташа Ostchem не розділятимуть

7 липня 2022 145 0
Добрива
Kurkul.comДобрива

Підприємства азотного холдингу Ostchem Дмитра Фірташа, що входить до Group DF, виграли суд проти АМКУ у справі №910/15541/19 про примусовий поділ холдингу та накладення штрафу в розмірі 107 млн грн. Про це повідомила пресслужба компанії.

Як зазначається, 5 липня касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України повністю задовольнив позовні вимоги трьох підприємств холдингу Ostchem — «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», Черкаський «Азот» та «Рівнеазот» та визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету від 5 вересня 2019 р. № 598-р «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, накладення штрафу та примусовий поділ».

«Це третє фінальне рішення в затяжному судовому процесі, який тривав майже 3 роки. Усі звинувачення в зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив суд визнав неправомірними, а висновки АМКУ про монопольне становище Групи — безпідставними. Суд скасував рішення комітету щодо примусового поділу азотного холдингу Оsthem», — йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет 5 вересня 2019 р. у справі про зловживання групи Дмитра Фірташа на ринку мінеральних добрив в 2014-2017 рр. наклав штраф на ТОВ «НФ Трейдинг Україна» в розмірі 107 млн ​​грн, а в відношенні компаній «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», «Рівнеазот» і «Азот» (Черкаси) вирішив застосувати примусове розділення.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus