Цьогоріч аграрії зберуть більше фуражної пшениці, ніж продовольчої — прогноз

13 липня 2022 641 0
Цьогоріч аграрії зберуть більше фуражної пшениці, ніж продовольчої — прогноз
Kurkul.com

За попередніми прогнозами, цього року буде більше фуражної пшениці, ніж продовольчої. Про це розповів аналітик Argus Media Олексій Єрьомін у матеріалі «Пшениця 2022: на якій площі буде зібрано, врожайність та стан посівів», пише Kurkul.com.

«На це будуть серйозно впливати такі фактори як погода та строки збиральної кампанії. Якщо вона і почалася раніше та в достатньо нормальних умовах — зараз знову ми можемо побачити дощі. Також стоїть питання: де зберігати пшеницю? Чи може постояти в полі? Тепер уявіть: пшениця стоїть в полі і задощило. Це звичайно призведе до підвищених ризиків щодо якості зерна», — зазначив фахівець. 

Також, за його словами, на підконтрольних територіях Україна у 2022 р. може зібрати з площі 4,4 млн га близько 18,1 млн т пшениці. Середня врожайність на цих територіях складатиме 4,14 т/га.

«На непідконтрольних територіях теж буде проходити збиральна кампанія. За нашим гіпотетичним прогнозом, там може бути зібрано близько 3,7 млн т пшениці з середньою врожайністю 2,8 т/га. Для порівняння, п’ятирічна середня врожайність у минулі роки в цих 5 областях складала 3,5 т/га», — додав Олексій Єрьомін.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus