Як фермерам збільшити дохід вдвічі — дослідження SBI

24 липня 2022 6837 0
Як фермерам збільшити дохід вдвічі — дослідження SBI
Kurkul.com

За останні п’ять років доходи індійських фермерів від певних культур у деяких штатах зросли майже вдвічі. Такі дані показало дослідження, проведене SBI Research, пише economictimes.

Згідно з дослідженням, доходи фермерів, які займаються вирощуванням сої в Махараштрі і бавовнику в Карнатаці, подвоїлися за цей період, тоді як у всіх інших випадках вони зросли в 1,3-1,7 раза. Середні доходи фермерів, які вирощують пшеницю в Раджастхані, зросли в 1,3 раза за цей період, тоді як фермери, які вирощують арахіс в Гуджараті, зросли в 1,5 раза.

Дослідження ґрунтувалося на первинних даних сільськогосподарського портфоліо SBI по штатах, що містять детальні дані про різні культури з агроінтенсивних галузей, і аналізи зміни доходів фермерів за останні п’ять років.

Як зазначається, центральний уряд поставив завдання подвоїти доходи фермерів до 2022-23 рр. Щоб досягти мети, він оголосив про низку заходів, таких як збільшення MSP (мінімальна ціна підтримки), страхування врожаю, зосередження на картах здоров’я ґрунту, а також залучення фінансових установ для збільшення кредитування.

«MSP відіграв ключову роль у забезпеченні кращих цін для фермерів і призвів до визначення оптимальної ціни, встановивши «орієнтир мінімальної ціни» для багатьох сортів сільськогосподарських культур, окрім заохочення фермерів поступово переходити на сорти сільськогосподарських культур, які мають кращу врожайність або вищу додану вартість», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: В США залишилось зібрати третину врожаю озимої пшениці

Виконано за допомогою Disqus