США закупили в росії 39 тисяч т добрив

23 липня 2022 185 0
США закупили в росії 39 тисяч т добрив
Kurkul.com

 

Вантаж із добривами з росії прямує до США після того, як цього тижня Комісія з міжнародної торгівлі США скасувала значні антидемпінгові мита на цю продукцію. Повідомляє Reuters.

«На тлі перемовин про розблокування українських портів, які наразі тривають у Стамбулі, рф висунула умови для підписання угоди — скасування санкцій проти її агропродукції. Формально, таких санкцій не було з боку ЄС та США. Однак, багато західних банків і трейдерів уникають російських поставок, адже правила швидко змінюються», — зазначається у повідомленні.

Зрештою, Комісія з міжнародної торгівлі США скасувала значні антидемпінгові та антисубсидиційні мита на карбамідно-аміачно-нітратні добрива з росії, щоб зменшити дефіцит добрив і зростання цін.

Згідно з Refinitiv Eikon, танкер Johnny Ranger під прапором Ліберії мав прибути до Нового Орлеана в понеділок із близько 39 тис. т розчину аміачної селітри сечовини, добрива. За даними Eikon, судно завантажилося минулого місяця в Санкт-Петербурзі.

Подробиці про продавця та покупця були невідомі. Міністерство фінансів США та Агентство митної та прикордонної служби США відмовилися від коментарів.

Представник Державного департаменту наголошує, що Сполучені Штати ніколи не накладали санкцій на продукти харчування чи сільськогосподарські товари з росії.

«На відміну від російського уряду, ми не зацікавлені в тому, щоб використовувати продовольство, як зброю для створення гуманітарних криз за рахунок вразливих груп населення», — представник держдепартаменту США.

Водночас непродовольчі санкції США залишатимуться в силі, доки президент росії володимир путін не припинить війну в Україні.

Читати за темою: росія висунула чергову умову для деблокади українських портів

Виконано за допомогою Disqus