Ціни на живець свиней відновили зростання

29 липня 2022 6026 0
Ціни на живець свиней відновили зростання
Depositphotos

У кінці липня ціни закупівлі живця свиней повернулись до рівнів початку місяця. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

Так, за підсумками торгів на 30 тиждень, ціни на свиней забійних кондицій повернулися до рівня, який фіксували на початку липня. Середньозважена ринкова позначка цього тижня зупинилася на рівні 56,2 грн/кг, а ціни в усіх областях консолідувалися в межах 55-57 грн/кг без істотних регіональних розбіжностей.

«Виробники відзначили пожвавлення серед заготівельників ще з минулого четверга, при цьому в ході п’ятничних торгів не усі змогли закупити достатні товарні об’єми. Так, і виробники, і переробники зауважують сезонне зниження середньої забійної маси тварин через повільніші темпи їх приросту. З цієї ж причини окремі виробники були змушені зробити «паузу» в реалізації, а низка переробників — розширити ареал заготівлі», — пояснили аналітики.

Представники м’ясопереробної галузі зазначають незначне пожвавлення торгівлі протягом останніх двох тижнів порівняно з першою половиною місяця. При цьому здороження імпортної продукції через перегляд валютних курсів НБУ надалі слугуватиме підтримкою для цін на вітчизняну свинину, конкурентоспроможність якої істотно зросла.

Читайте також: Сало продовжує дорожчати — Держстат

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus