Аграрії можуть відновити страйки через проблеми з ПДВ

29 лютого 2016 33 0
Аграрії не задоволені порядком оподаткування галузі
www.rbc.uaАграрії не задоволені порядком оподаткування галузі

Українські аграрії звернулись з листом до голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної стосовно проблем оподаткування галузі.

Зокрема, представники АПК незадоволені правилами накладання ПДВ, прописаними в Законі України від 24.12.2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

«Ці зміни є складними не лише для адміністрування з боку Державної фіскальної служби України, але й вселяють невпевненість у роботі господарюючих суб’єктів. Насамперед, вони суперечать інтересам сільськогосподарських товаровиробників України: ведуть до розквіту корупції, знищення середнього та малого бізнесу, особливо, фермерства, скорочення робочих місць, а також зберігають та підсилюють нерівність серед платників податків», ― наголошують аграрії.

Керівники сільськогосподарських підприємств, що є авторами листа-звернення, висловили надію на швидкий розгляд Верховою Радою України проект Закону №3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників». В разі ігнорування прохань аграріїв, вони мають намір продовжити акції протесту як по всій країні, так і біля Адміністрації Президента, Парламенту і Уряду.

Виконано за допомогою Disqus