До Лівану прибуло судно із викраденим українським ячменем

29 липня 2022 180 0
До Лівану прибуло судно із викраденим українським ячменем
Kurkul.com

У Лівані виявили сирійське судно з викраденим українським ячменем. Про це пише biz.censor, з посиланням посольство України в Лівані.

Як зазначається, у ліванський порт Тріполі 27 липня увійшло сирійське судно, завантажене у Феодосії ячменем, вивезеним з тимчасово захоплених територій України.

Вчора, 28 липня, посол України в Лівані Ігор Осташ провів зустріч з президентом країни Мішелем Ауном. 

«Посол звернув увагу президента на факт заходження 27 липня у морський порт Тріполі сирійського судна, яке було завантажено у порту Феодосія ячменем, вивезеним з окупованих територій. Висловлено прохання вжити заходів для з’ясування обставин його перебування в ліванських територіальних водах», — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі були обговорені питання постачання української пшениці на ліванський ринок. Український дипломат підкреслив, що попри воєнні дії з боку російського агресора, наша країна продовжуватиме бути надійним партнером Лівану і забезпечуватиме його продовольчу безпеку.

Нагадаємо, перше судно з українським зерном може вийти з порту Одеської області вже сьогодні, 29 липня. Ймовірно, корабель попрямує до Сомалі. 

Читайте також: Окупанти почали вивозити зерно нового врожаю через Маріуполь

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus