З портів Одеси вийшов перший караван з українським збіжжям

5 серпня 2022 242 0
З портів Одеси вийшов перший караван з українським збіжжям

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та харчів з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Як зазначається, на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тис. т української кукурудзи, яка направляється до покупців в Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ», — розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він зазначив, що хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки.

«Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Наша ціль — 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», — прокоментував Олександр Кубраков.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Вже 1 серпня в рамках реалізації домовленостей з Одеського порту відправилося перше судно — RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне. Судно перевозить 26 тис. тонн української кукурудзи в ліванський порт Триполі.

Судно пройшло морським коридором та 3 серпня в Стамбулі успішно пройшло перевірку інспекційною групою.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus