Гуртові ціни на пальне падають

8 серпня 2022 1727 0
Гуртові ціни на пальне падають
Depositphotos

На початку серпня гуртові ціни на нафтопродукти продовжили падати. У п’ятницю, 5 серпня, дизельне пальне в середньому за тиждень втратило 3 грн/л (6%) й торгувалося на рівні 45,75 грн/л. Про це пише enkorr.

Нагадаємо, станом на 5 серпня роздрібна ціна ДП на АЗС була в межах 54,30 грн/л.

Діапазон торгівлі пальним був в межах 42-48 грн/л. Це на 3-4 грн/л дешевше, ніж тиждень тому.

«Найнижчі ціни були в південному регіоні. Тут торгівля йшла в межах 42-44 грн/л, втративши за тиждень 3-4 грн/л. При цьому вже лунали думки, що наступного тижня ціна впаде до 41,5 грн/л у зв’язку з низьким попитом і зниженням світових котирувань», — йдеться у повідомленні.

Західний регіон — на другій сходинці цінового ралі. Тут дизель можна було придбати в діапазоні 44-47 грн/л, що також нижче від цін минулої п’ятниці на 2-3 грн/л.

«Трейдери не так охоче скидали ціни, адже наявний ресурс було завезено за високими цінами», — пояснюють експерти.

У північних і центральних регіонах цінники на ДП скинули 2-3 грн/л за тиждень, і дизель у п’ятницю торгувався за 45-48 грн/л. Стабільно дорожче дизельне пальне торгується в східних областях країни — за 46-49 грн/л, що також свідчить про зниження цін на 2-3 грн/л.

«Ціна продовжує падати, з такими темпами наступного тижня будемо торгувати за собівартістю. У липні на ринок було постачено великий обсяг ресурсу, а попит залишається на мінімальному рівні», — розповів трейдер.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus