Озвучено препарати для економ-варіанту захисту соняшнику

19 серпня 2022 72 0
Соняшник
Kurkul.comСоняшник

На Рівненщині на дослідних ділянках LNZ Hub 5.0 випробовували 4 схеми захисту соняшника різної інтенсивності із застосуванням препаратів бренду DEFENDA. Одна зі схем, виявилась найбільш економною та показала непоганий результат. Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Сергій Уваров у відео «Технологія вирощування соняшника. Порівняння 4 схем захисту».

«В економваріанті ми застосовували тільки ґрунтовий гербіцид Перун у нормі 2 л/га для контролю дводольних бур’янів у поєднанні з Напалм форте 0,6 л/га. Страховий гербіцид, не застосовували, а також було однократне внесення фунгіциду Старк в нормі 0,75 л/га у поєднанні з Дот у нормі 0,5 л/га», — розповів фахівець. 

Також до бакової суміші додали інсектициди та  мікродобрива: Престо 300 г/га для контролю попелиці та знову DEFENDA Бор у нормі 1 л/га і DEFENDA 19-19-19+МЕ в нормі 2 кг/га, а також DEFENDA Аско-Гумат в нормі 0,5 л/га.

«На цій ділянці ми бачимо, що все-таки є друга хвиля незначна дводольних бур’янів і де-не-де присутні злакові, але все ж таки це економ схема, яка має право на життя», — наголосив експерт.

Читайте також: В Україні до 40% посівів соняшнику уражено хворобами

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus