Названо шкідника, який може знищити до 50% врожаю олійних

12 серпня 2022 2162 0
Павутинний кліщ
LNZ GroupПавутинний кліщ

У липні, в посівах сої було виявлено, який може спричинити втрату близько 50% майбутнього врожаю культури. Зокрема, його поселення зафіксовано на полях у Київській та Чернігівській обл.
Про це розповів фахівець компанії LNZ Group Юрій Баранчук, повідомляє SuperAgronom.com.

«Вперше появу шкідника ми помітили у Васильківському р-ні на Київщині. Свою життєдіяльність він розпочав у посівах соняшнику. Його шкодочинний ефект призводить до збільшення транспіраційного коефіцієнту, через що відбувається відносно швидке, особливо за посушливих умов, засихання рослин. Також знижується інтенсивність фотосинтезу через виділення кліщем хлорофіл розкладаючих ферментів», — пояснив Юрій Баранчук.

Шкідник краще розмножується при низькій вологості повітря та високій температурі, які спостерігаються цього року в Україні в цілому. Для боротьби фахівець рекомендує застосовувати високоселективний контактний акарицид Миральд (фенпіроксимат, 50 г/л) з хімічної групи тетразинів у нормі 0,7–1,15 л/га. Він працює на всіх стадіях розвитку кліщів та характеризується тривалою дією.

«Діюча речовина повністю знищує усі рухомі стадії розвитку кліща та проявляє високу овіцидну дію. Зокрема, порушує процеси окислювального фосфорилювання, що призводить до повної зупинки процесів життєдіяльності та швидкої загибелі шкідників», — розповівпредставник компанії.

Читайте також: Фермери Миколаївщини отримали насіння ріпаку від Bayer

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus