Податкова блокує 30% операцій з фермерами — трейдер

6 вересня 2022 191 0
Податкова блокує 30% операцій з фермерами — трейдер
Depositphotos

Не лише фермери, а й трейдери почали скаржитись на податкову службу, оскільки вона все частіше блокує податкові накладні. Про це розповів операційний директор компанії G.R. Agro Артем Ремпен у матеріалі «Ми втратили контроль над елеватором, виплатили 9 млн грн податків, але податкова все одно намагається паралізувати роботу», пише Kurkul.com

«Якщо говорити за нашу компанію, то приблизно 30% операцій з фермерами потрапляють у блокування. Грубо кажучи, якщо ми купили у них сумарно 1 тис. т соняшнику, то на 300 т буде блокування накладних. Потім фермери ходять і місяцями їх героїчно розблокують. У більшості на це йде 2-3 місяці. У декого — рік», — зазначив трейдер.

Артем Ремпен додав, що вони виграють першу інстанцію суду, потім другу і третю. І вже є на руках рішення суду, а податкова не розблоковує накладну. Тому, щоб змусити податкову виконати законне рішення, фермеру доводиться писати на них скаргу.  

«Фермерам теж зараз не солодко. Із 400-500 клієнтів, з якими працюють наші менеджери, у половини проблеми з податковою службою. Недавно збиралися купувати ріпак у одного фермера, а він не продав. Говорить, що продав на іншого трейдера, то вже третій тиждень займається податковою накладною. Немає бажання йти до суду для реєстрації ще одної податкової накладної», — підсумував операційний директор.

Читайте також: Понад 5 тисяч аграріїв зареєструвалось у ДАР

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus