Країна-агресор погрожує розірвати зернову угоду

7 вересня 2022 517 0
Країна-агресор погрожує розірвати зернову угоду
Kurkul.com

росія заявила, що може відмовитися від зернової угоди, яка спливає в листопаді. Загрозу озвучив постпред рф в ООН Василь Небензя, пише obozrevatel, з посиланням на РІА Новини.

Формальна причина, яку озвучили в рф: вони не змогли вивести в рамках угоди жодного судна із продовольством. При цьому на їхнє продовольство санкції не поширюються, а їхні порти ніхто не блокував.

«Нам вдалося досягти угоди, але нічого не працює з російською стороною. Жодне російське судно не вивезло з російських портів російське зерно на експорт», — сказав Василь Небензя.

Він додав, що «враховуючи результати, точніше відсутність результатів, я б нічого не виключав». Важливо відзначити, що рф підписала окрему угоду з ООН, у якій зазначалося, що Організація сприятиме експорту її продовольства.

Також стало відомо, що російський президент володимир путін хоче змінити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства з України. Це питання він планує обговорити з турецьким лідером Раджеп Таїпом Ердоганом.

«Може варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства за цим маршрутом. Я обов'язково пораджусь на цю тему з президентом Туреччини Ердоганом. Адже ми з ним виробили механізм вивезення українського зерна, перш за все, щоб допомогти найбіднішим країнам, а що відбувається на практиці?», — заявив президент рф.

путін стверджує, що майже всі судна з українським продовольством «прямують не до найбідніших країн, а до країн Європейського союзу».

«Як багато європейських країн у колишні століття діяли як колонізатори, так і продовжують діяти сьогодні. У черговий раз просто обдурили і продовжують обманювати. Очевидно, що за такого підходу масштаб проблем із продовольством у світі тільки наростатиме. На жаль, що здатне призвести до небувалої гуманітарній катастрофі», — додав він.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus