Українські фермери роблять ставку на олійні — Висоцький

13 вересня 2022 1935 0
Українські фермери роблять ставку на олійні — Висоцький
Kurkul.com

Через складну логістику зернових, сільське господарство переорієнтовується, фермери все більше роблять ставку на олійні культури. Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає пресслужба Мінагрополітики.

Він зазначив, що українські аграрії обирають олійні культури, як альтернативу зерновим. Адже наразі не зрозуміло, як буде діяти надалі «зернова угода», укладена в липні за посередництва ООН і Туреччини. Тому аграрії все більше сіють ріпак, соняшник і сою.

«Цього року можна було б посіяти мільйон гектарів ріпаку. Площа, яка, попри окупацію частини країни, приблизно відповідатиме минулорічній. Ріпак уже посіяно на 70% площі, це свідчить про те, що фермери загалом сіють олійні культури», — підкреслив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, у семи областях України розпочато посів озимої пшениці, жита, ячменю та ріпаку. Проте Мінагрополітики очікує, що цієї осені аграрії скоротять посівні площі зернових на 25-35%.

«У випадку з житом скорочення площ очікувати не варто, тому що вирощування орієнтоване на внутрішній український ринок. Однак інша ситуація з озимою пшеницею та ячменем. Через блокаду портів ще залишилися запаси минулорічного врожаю», — сказав Тарас Висоцький.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus