Держгеокадастр переведе держфонд документації із землеустрою в електронний вигляд

19 вересня 2022 218 0
Держгеокадастр переведе держфонд документації із землеустрою в електронний вигляд
Kurkul.com

Держгеокадастр планує перевести весь державний фонд документації із землеустрою та оцінки земель в електронний вигляд. Про це розповів Сергій Завадський, в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, у матеріалі «Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр», пише Kurkul.com.

За його словами, одночасно із цим створюється сучасний та зручний для користувачів вебінтерфейс — можна буде знайти будь-які оцифровані дані. 

«Зараз ми маємо понад 8 млн примірників документації, із яких оцифровані 1,8 млн. Повністю цю роботу буде завершено через 4 роки. Плануємо її зробити власними силами, без залучення додаткових коштів із держбюджету», — пояснив експерт.

Також Сергій Завадський додав, що до 2026 р. Держгеокадастр планує запустити автоматизовану систему моніторингу земель на основі використання даних дистанційного зондування Землі.

«Вона допоможе моніторити ґрунти, впровадити систему раннього оповіщення про можливі «земельні порушення» та попередити їх», — додав в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. 

Читайте також: Стало відомо, що можна будувати на землях с/г призначення

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus