Реклама

На Рівненщині птахоферма налаштувала замкнутий цикл виробництва

23 вересня 2022 3722 0
На Рівненщині птахоферма налаштувала замкнутий цикл виробництва
Рівненська ОДА

У селищі Гоща на Рівненщині ТОВ «Хайчікен» використовує у своїй роботі високотехнологічний цех з інкубації яєць. Потужність одноразової закладки в 57 тис. яєць. Для  цього придбали обладнання бельгійського виробництва. Про це повідомили у Рівненській ОДА.

Процес повністю автоматизований — спеціальні датчики зчитують інформацію зі шкарлупи, щодві години яйця змінюють кут нахилу. Є обладнання для відновлення функцій фертильності, інкубатори для вакцинації курчат, спецавтомобілі для їх перевезення.

«Виробництво повністю передбачуване. Таких інкубаторів у світі — одиниці. Ми і екскурсії влаштовуємо для іноземців», — розповів власник підприємства Олег Гривківський.

Річна потужність становить понад 6 млн курчат. Це повністю забезпечує потреби господарств підприємства у молодняку птиці. Крім того, товариство реалізовує курчат бройлера іншим птахопідприємствам області. Нині у планах компанії — розширити свої потужності з виробництва бройлерів. 

ТОВ «Хайчікен» входить до групи компаній «Полісяночка», у складі якого працює п’ять підприємств у Рівненському районі. Спеціалізуються на рослинництві, комбікормах, птахівництві. Таким чином компанія налаштувала замкнутий цикл виробництва.

Нині на підприємстві триває процес повного переходу на тверде паливо. З весни розпочали виготовляти пелети для власних потреб. 

Читайте також: Фермери протестують, а влада розводить руками або чому тваринники в Нідерландах палять шини

Виконано за допомогою Disqus

Реклама