Майстер із Запоріжжя виготовляє унікальні бджоловози

23 вересня 2022 348 0
Майстер із Запоріжжя виготовляє унікальні бджоловози
ШоТам

Майстер із Запоріжжя Андрій Кайдаш після повномасштабного вторгнення релокував свій бізнес із виготовлення бджоловозів на Черкащину. Про це пише ШоТам.

Як розповів підприємець, виготовляти причепи він розпочав 6 років тому. Перший причіп для перевезення вуликів Андрій Кайдаш створював для себе. Однак попит від інших фермерів доволі швидко змусив підприємця перекваліфікуватися: з бджоляра він перетворився на майстра, що створює унікальні бджоловози.

За кілька років гаражне виробництво збільшилося до повноцінного виробництва з виставками, грантами та замовленнями з-за кордону.

Через окупацію рідного села майстер змушений був виїхати. Так виробництво бджоловозів релокувалося до села Свидівок, що на Черкащині. Тут над створенням причепів працює вся родина, а бджоловози Кайдаша роз’їжджаються по всій країні.

«Про саме бджільництво — вирощувати бджіл та догляд за вуликами — можна знайти багато інформації, а ось із тим, як їх возити, все досить сумно. А річ у тім, що у бджільництві потрібно постійно перевозити вулики на різні локації, аби зібрати якомога більше меду», — пояснив Андрій Кайдаш.

Ще одна причина, чому люди шукають і купують бджоловози, — фермери все частіше починають обробляти поля різними отрутами. Тому, коли фермери починають обробляти свої поля соняшників чи інших рослин, бджолярам доводиться якнайшвидше переїжджати. І якщо у них є бджоловози — це вже не такий складний процес, а отже, врятувати бджіл простіше.

Також Андрій Кайдаш додав, що попит на бджоловози через війну не впав, а навіть зріс.

«Якщо порівнювати продажі з довоєнним періодом, то попит збільшився. На кожному причепі наша реклама. І все більше й більше бджоловозів їздять по Україні. Люди тестують і переконуються в якості й зручності нашої розробки», — зазначив підприємець.

Читайте також: Обсяги експорту меду можуть зменшитись на 70% — бджоляр

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus