Продовження зернового коридору під великим питанням — трейдер

11 жовтня 2022 7617 0
Продовження зернового коридору під великим питанням — трейдер
Kurkul.com

Продовження зернового коридору зараз під великим питанням. Про це розповів Євген Гордієнко, співзасновник та гендиректор TRADE GROUP (Poland), у матеріалі «Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах», пише Kurkul.com.

На його думку, причина в тому, що продажі рашистів впали через наші продажі, якість української продукції цього року набагато вища і попит більше йде в Україну.  

«Є і політична складова. Якщо ви звернули увагу на риторику путіна, то вона кожен виступ все більш жорстка та маніпулятивна: «Нас обманюють, в Африку не продають. Купують розвинені країни Європи». Хоча це відверта брехня. Ще раз повторюю це маніпуляція та інформаційна війна в дії. Зниження цін так само негативно впливає на них», — зазначив експерт.

Як підсумував Євген Гордієнко, їм вигідніше нас знову затиснути, або виставити кабальні умови. 

«Туреччина спочатку заявляла, що хочуть стати хабом для української продукції. Причина цих заяв проста: У Туреччині простоюють потужності переробників через просадку курсу турецької ліри. Вихід — дешева продукція з України», — пояснив трейдер.

Загалом, за його словами, ситуація критична.

«У продовження зернового коридору я вже не вірю, принаймні на нинішніх умовах. Чекати на поблажок теж не варто. Думаю все тільки посилиться. А поки що для картинки, моє судно з соєю. І на цей час останнє, після 15 жовтня вже не проходять інспекцію суден», — зазначив Євген Гордієнко.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus