Реклама

Закупівельні ціни на соєві боби впали

18 жовтня 2022 2470 0
Закупівельні ціни на соєві боби впали
Kurkul.com

З початку минулого тижня українські переробники почали знижувати закупівельні ціни на ГМ та не ГМ соєві боби. Така тенденція спостерігається вперше з середини липня. Про це повідомляють аналітики проєкту ІА «АПК-Інформ».

«Для сектора не ГМ соєвих бобів було характерне більш суттєве зниження цін попиту — станом на 17 жовтня вони переважно варіюються в межах 15000-16500 грн/т СРТ проти 15800-16800 грн/т СРТ тижнем раніше. Водночас закупівельні ціни на ГМ олійну знизились у середньому на 500 грн/т, до 13000-14500 СРТ», — пояснили аналітики.

Згідно з даними, вказана цінова ситуація зумовлена передусім активним просуванням збиральної кампанії та надходженням на ринок більшої кількості пропозиції соєвих бобів від аграріїв, які потребували термінового поповнення оборотних коштів.

«Крім цього, слід зазначити, що низка сільгоспвиробників намагалися реалізувати в першу чергу вказану олійну з низькими якісними показниками, очікуючи на більш вигідну цінову кон’юнктуру для продажу високоякісних соєвих бобів. Однак свої коригування в цінотворення вніс високий попит більшості переробних підприємств, який стримував більш активне зниження цін», — додали аналітики.

Читайте також: Названо причини падіння цін на зернові

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама