У аграрному реєстрі фермери зможуть слідкувати за цінами на с/г продукцію

18 жовтня 2022 3386 0
У аграрному реєстрі фермери зможуть слідкувати за цінами на с/г продукцію

Міністерство аграрної політики та продовольства України у партнерстві із компанією Agrochart розробили новий сервіс для користувачів ДАР — Огляд ринку. Повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

У цьому розділі можна відстежувати світові ціни на основні види сільськогосподарської продукції. Розділ доступний з головної сторінки Кабінету користувача (кнопка «Огляд ринку»), а також у меню в лівій частині сторінки (розділ «Від партнерів»).

«Попри те, що доступ до подібної інформації надається лише за передплатою, для зареєстрованих користувачів Державного аграрного реєстру — вона безкоштовна. Це стало можливим завдяки партнерству, зокрема укладеному Меморандуму про співробітництво з однією з найбільших у світі баз даних AgroChart, яка містить інформацію щодо цін та статистики аграрних ринків від 1970 року», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до умов Меморандуму, сторони домовились про подальшу співпрацю з метою забезпечення сільськогосподарських виробників актуальною інформацією про кон’юнктуру українського ринку, оцінки експортних можливостей, та відстеження змін, що впливають на експорт та імпорт сільськогосподарської продукції України.

У такий спосіб, у розділі «Огляд ринку» зареєстровані агровиробники мають змогу перевіряти міжнародні ціни у портах західних та східних країн, Латинської Америки та України, а також на міжнародних біржах на такі види агропродукції: пшениця, ячмінь, кукурудза, соя, ріпак, рослинна олія і корми. Графіки цін будуються як за місяць, так і за всю історію спостережень.

Читайте також: Ціни на зернові та олійні — огляд за 18 жовтня від Zernotorg.ua

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus