Світові ціни на мінеральні добрива падають

20 жовтня 2022 14038 0
Світові ціни на мінеральні добрива падають

У світі знижуються ціни на мінеральні добрива через відмову аграріїв їх купувати за завищеними цінами. Як наслідок, попит на добрива знижується. Про це пише Latifundist.com з посиланням на Bloomberg.

«Фермери відмовляються від дорогих ресурсів. Глобальний попит на аміак, фосфати та калій з року в рік знижується», — відмітив аналітик Bloomberg Intelligence Алексіс Максвелл.

Щотижневий індекс сечовини звичайних азотних добрив у Новому Орлеані впав на 3,2% у п’ятницю, 14 жовтня, продовживши місячний спадний тренд, оскільки американські аграрії чекають, наскільки низькими можуть бути ціни. Бразильські аграрії також припиняють закупівлі, що призводить до падіння цін через зростання кількості добрив.

Водночас за даними Bloomberg Intelligence, світові ціни на азот все ще торгуються майже в п’ять разів вище середнього історичного рівня.

Тим часом ціни на добрива в Бразилії впали майже вдвічі порівняно з квітневими максимумами, що змушує деяких дивуватися, наскільки низько вони можуть впасти.

«Ціни на деякі добрива значно вищі, ніж у попередні роки. Фермери бачать, що ціна падає, і продовжують чекати, щоб зробити закупки», — сказав аналітик із добрив Agrinvest Commodities у Бразилії Джеферсон Соуза.

На українському ринку ціни на добрива все ще знаходяться на високому рівні. Згідно з прайсом компанії «Хімагро», станом на 20 жовтня ціни наступні:

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus