Названо найперспективніший гібрид соняшнику для наступного сезону

25 жовтня 2022 8829 0
Названо найперспективніший гібрид соняшнику для наступного сезону
Kurkul.com

Одним із найперспективніших гібридів соняшнику для наступного сезону фахівці компанії «Євросем» вважають Авалон 7+. Про це йдеться у матеріалі «Стресостійкість в жорстких експериментах — особливості соняшника Авалон» на SuperAgronom.com.

Як зазначається, гібрид придатний для вирощування в різних регіонах, досліди з ним проводили в Запорізькій, Донецькій, Полтавській областях. І в цих різних умовах він показав себе якнайкраще.

Авалон 7+ вирощується за класичною технологією. Має потенціал урожайності 5,3 т/га. Реальна отримана у виробничих посівах урожайність — від 2,44 т/га до 4,02 т/га. Олійність насіння 50-52%.

Гібрид — розробка сербського Інституту рільництва і овочівництва «НС Семе». Вирізняється також відносно коротким періодом вегетації — 102-107 днів. Завдяки чому для нього терміни сівби — не такий жорсткий параметр. 

Щодо хвороб, то Авалон 7+ має 9-бальну толерантність до збудників іржі, білої та сірої гнилі, вугільної гнилі, 8 — до фомопсису, фомозу й альтернаріозу, 7 — до пероноспорозу і септоріозу.

Посилюється захист від хвороб відповідними технологічними рішеннями обробки насіння. Преміум насіння Авалон стійке до багатьох ґрунтових інфекцій завдяки трьом фунгіцидним протруйникам — флудіоксоніл, металаксил-м і тирам. Крім того, преміум насіння Авалон оброблене стимулятором росту і комплексом мікродобрив, необхідних для швидкого старту зростання культури — Євростім Преміум.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus