Реклама

Пакистан імпортує 300 тисяч тонн російської пшениці

5 листопада 2022 386 0
Пакистан імпортує 300 тисяч тонн російської пшениці
Kurkul.com

Уряд Пакистану схвалив угоду вартістю майже 112 мільйонів доларів США щодо імпорту 300 000 тонн пшениці з росії, щоб покрити внутрішній дефіцит. Про це повідомляє aljazeera.

Згідно з угодою, пшеницю постачатиме російська державна корпорація «Продинторг». Востаннє Пакистан імпортував пшеницю з росії в липні 2020 року в рамках іншої міжурядової угоди на мільйон тонн цього товару.

Торгова корпорація Пакистану, державна організація, яка займається імпортом і експортом товарів, заявила, що Prodintorg не підпадає від санкції, запроваджені західними країнами після вторгнення росії в Україну наприкінці лютого.

Пакистан поставив собі за мету виробити 27 мільйонів тонн пшениці в країні у 2022 році. Але через низку причин, включаючи дефіцит води та реконструкцію сільськогосподарських угідь, вчені вже передбачали, що його врожаї скоротяться на 15%. Сильна повінь того року спричинила хаос у південних частинах країни та знищила значні площі сільськогосподарських угідь у провінціях Сінд і Белуджистан.

У звіті уряду Сполучених Штатів про сільське господарство прогнозується, що виробництво пшениці в Пакистані впаде на 8 млн т через повінь.

Економічна ситуація в Пакистані залишається нестабільною, попри отримання мільярдів доларів фінансування від світових фінансових установ за останні місяці.

Читайте також: На росії заявили про повернення до зернової угоди

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама