На Сумщині у слабкому і зрідженому стані перебуває 31% озимих зернових

5 березня 2016 44 0
Аграріями Сумщини вже розпочато підживлення озимих культур
zerno.org.uaАграріями Сумщини вже розпочато підживлення озимих культур

Аграріями Сумщини вже розпочато підживлення озимих культур, повідомила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Оксана Петрова.

За її словами, станом на 26 лютого підживлення озимих на зерно проведено на 15% площ, розпочато підживлення ріпаку. До цих робіт приступили практично в усіх районах степової зони області та два райони поліської зони – Кролевецький та Середино-Будський.

«Наразі триває накопичення пально-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, мінеральних добрив. Прогнозована потреба у насінні ярих культур по сільськогосподарських підприємствах області становить 13,3 тис. т, фактично засипано 15 тис. т, або 113%. Наявна кількість сільськогосподарської техніки забезпечує технологічну потребу», — додала заступник директора департаменту.

За словами Оксани Петрової, озимих на зерно у доброму та задовільному стані знаходиться майже 69%, у слабкому та зрідженому – 31%.

«Спостереження за станом рослин засвідчують, що вони мають добру життєдіяльність, за результатами відрощування загиблих рослин немає. Подальший стан посівів, особливо слабких та зріджених, великою мірою залежатиме від погодних умов, в першу чергу від температурного режиму та наявності опадів», — додала посадовець.

Виконано за допомогою Disqus