Експерт прогнозує подорожчання дизельного пального

4 листопада 2022 360 0
Експерт прогнозує подорожчання дизельного пального
Kurkul.com

У листопаді ціни на бензин будуть стабільними, а дизельне пальне може здорожчати. Так вважає директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, передає mashyna.com.ua.

На його думку, в листопаді в Україні не буде різких коливань цін на пальне, а ракетні удари росії на об’єкти критичної інфраструктури та перебої зі світлом не вплинуть на ринок пального.

Експерт зазначає, що суттєвих змін на ринку пального в Україні поки що не очікується, проте ситуація дуже нервова, «тому що очікуємо з 5 грудня ембарго на імпорт російської нафти в Європу, і є досить суттєва нервозність на ринках».

Разом із тим, як вважає Сергій Куюн, навіть атаки рф по об'єктах критичної інфраструктури України й перебої зі світлом не повинні позначитися на ринку пального.

«Ми пройшли сезон активного споживання, який було зумовлено аграрними роботами. Зараз ринок увійшов у так званий мертвий сезон, коли споживання низьке. Тому я думаю, це ніяк не вплине на ціни», — підсумував він.

Водночас, за даними цінового моніторингу Консалтингової групи «А-95», за місяць (3 жовтня-1 листопада) середня ціна в країні на дизельне пальне зросла на 59 коп./л, до 30,31 грн/л. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus