Завдяки державному гранту будівельник із Вінниччини вирощуватиме квіти та овочі

14 листопада 2022 1172 0
Завдяки державному гранту будівельник із Вінниччини вирощуватиме квіти та овочі
Depositphotos

Фермер Роман Клименков із Вінниччини отримав державний грант на будівництво теплиці. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначили у відомстві, Роман Клименков професійний будівельник, має відповідну освіту, а також свою компанію. Сільським господарством він почав займатись 4 роки ому.

У місті Гайсин на Вінниччині він уклав договори на оренду паїв, облаштував там офіс, купив техніку і почав сіяти пшеницю, кукурудзу, сою, соняшник, а цього року і ріпак. Так виникло фермерське господарство «АГРО-ЕКОПРОДУКТ».

Загалом в обробітку в Романа Клименкова 500 га землі. За його словами, цього року було складніше збувати зернові культури. Доводилося вже самому дзвонити і шукати, кому продати, які кращі умови, а щось приберегти для кращих часів, тобто привабливої ціни.

«Я маю чимало вже нажитого добра, але абсолютно нічого не спродував, як почалася війна, а навпаки придбав, бо вважаю, що не можна торгувати лише сировиною, потрібно продавати готову продукцію, розвивати економіку країни. Тож створення теплиці не лишилося тільки задумом, я вирішив йти за своїм планом і за допомогою грантової підтримки розвиватиму цю діяльність», — розповів фермер.

Наразі він став учасником грантової програми зі створення теплиць. Його теплиця має площу 1,62 га. 

Там фермер планує вирощувати квіти, але для підстраховки посадить і огірки, і помідори. Дуже сподівається, що квіти будуть популярнішими і витіснять огірки та помідори, тож теплиця стане виключно квітковою. 

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus