Реклама

Експерт пояснила, чи вигідно вирощувати малину в закритому ґрунті

16 листопада 2022 207 0
Експерт пояснила, чи вигідно вирощувати малину в закритому ґрунті
Depositphotos

Аграріям досить вигідно вирощувати малину у тунелях, оскільки вартість ягоди восени значно вища, ніж влітку. Про це розповіла керівниця розплідника Tevitta Тетяна Стукало у матеріалі «Осінній догляд за малиною: обрізка, висадка та обробка» на Kurkul.com.

«У жовтні на ринках України малина коштує — 350 грн/кг, гуртова ціна — приблизно 200 грн/кг. Тому вирощування малини в тунелях є досить вигідним, хоча, звісно, воно дорожче за відкритий ґрунт, також варто врахувати що малина у закритому ґрунті родить більше та довше», — пояснила експерт.

За її словами, ремонтантної малини Tevitta має 2 урожаї, по урожайності отримують у 2 рази більше, адже мають контрольовані умови. Щодо літньої малини, то такий урожай можна буде зібрати раніше, а сама ягода крупніша, та має дуже пристойний вид, тому можна вважати що продукція із тунелей — це продукція екстра класу.

«Загалом на малину в жовтні завжди непогана ціна. Tevitta має тунельні комплекси з малиною і ми йдемо до того, щоб це було економічно виправданим. Але тут також потрібно підбирати кращі сорти, як і на відкритому ґрунті. Ми садимо багато, потім проводимо аналітику, здаємо ягоди на завод Tevitta. Вони зважують, виводять середню вагу, розмір, довжину, транспортабельність, відсоток бріксу (сухих речовин, в тому числі і цукру), адже чим вище рівень, тим якісніша ягода. Ми все це аналізуємо і вибираємо, що будемо вирощувати далі», — розповіла Тетяна Стукало.

Також вона додала, що частина тунельного комплексу націлена на отримання ранньої продукції. А частина насаджена ремонтантною малиною, яка дає дуже пізні врожаї.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама